29 Temmuz 2016 Cuma

ASKERLİK KISALIYOR

ASKERLİK KISALIYOR BAKAN AÇIKLAMA YAPTI
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık  (TSK) Türk Silahlı Kuvveteri’nde uygulanan yeni yapılanmaya istinaden verdiği bilgiler şöyle; Genelkurmay Başkanlığı Cumhurbaşkanına, kuvvet komutanları Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı olacak. Milli Savunma Bakanlığı artık tümü ile sivilleşecek ve Askeri liseler kapanacaktır. Zorunlu askerlik süresi ise  kısaltılacaktır.

YAPI KOMPLE DEĞİŞİYOR
Milli Savunma Bakanlığı sivilleşiyor ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde ise yapı değişecek. Darbe girişimi’nden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, Türkiye’de darbe hususunu tamamen bitirmek için harekete geçtiler. Fakat Anayasa, “Genelkurmay Başkanı Başbakan’a karşı sorumludur” dedi.
ASKERİ LİSELER KAPATILIYOR
FETÖ‘nün yuvası biçimine gelen askeri liseler artık kapatılacak. Harp okulları devamını sürdürecek. İmam Hatip ve Meslek Liseleri aralarında bulunmak üzere tüm lise mezunları harp okullarına girebilecek. Örgüt kurmaylık sınavlarında ise müdahale ettiği ortaya çıkmıştır. Bu sebeple kurmaylık da tamamen kaldırılacak.
Askerlerin azaltılması Jandarmalardan başlatılacağı öne sürülüyor. Terfilerde yeterlilik ve yetenek esasına geçilecek. Askerlik süresi ise kademeli olarak kısaltılacak.
Hedef Subaylar’ın Görevlerine Devam Edecekleri Söylenildi

Bu sırada emekli olması beklenen 85, 86, 87 ve 88’nci dönem harp okulları mezunları için öne sürülen yasa iptal edildi. FETÖ’nün hedeflediği bu subaylar görevlerine kaldığı yerden devam edecektir. Bu kapsamın içinde bulunan albaylar ise önemli bir miktarıda son şurada general oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder