29 Temmuz 2016 Cuma

Altın 29 Temmuz


Ülkemiz genelince 15 Temmuz Cuma günü yaşanmış olan başarısız darbe girişiminin hemen ardından, altın, Dolar ve Euro fiyatları da etkilendi ve küçük ve orta çaplı yatırımcıyı etkileyecek bir boyutta arttı. Şimdi, yatırımcıların aklında ise tek bir soru var. Altın almalı mıyım? Satmalı mıyım?


Altın Almak İsteyenler İçin Birkaç Öneri

Altının gram fiyatı, darbe girişimi öncesinde, 125 sularında seyrederken, gram başına neredeyse 4,5 ile 5 Liralık bir artış yaşandığını söylemek mümkün. Bu durumda altın alıcıları için, düğün ya da diğer seramoniler için bir zorunluluk durumu bulunmuyorsa, altın almak pek de karlı bir yatırım değil. Buna rağmen, altın yatırımını uzun vadede düşünen yatırımcılar, altın alabilirler. Öyle ki, 1.5 sene önce, gramı 90 Lira olan altının, günümüzdeki fiyatı üçten birinden fazla arttı.

Altın Almalı Mıyım Satmalı Mıyım?

Eğer bir zorunluluğunuz bulunmuyorsa, paraya da ihtiyacınız yoksa, ne alın ne de satın, öyle ki, darbe girişiminin ardından yükselen altının fiyatı, ilan edilen olağanüstü hal boyunca da çok düşmeyeceğe benziyor. Bunun için yatırımcıların güvenilir limanı olarak bilinen altına, bir süre uzak olmak en ideali denebilir.
Dolar ve Euro Yatırımcısı Ne Yapmalı?
Dolar ve Euro yatırımcıları ise, ikisinin de yükseldiği şu günlerde yatırımlarını Türk Lirası’na çevirebilirler. Altın kadar orantılı bir ivme ile artış gösteremeyen söz konusu yatırım araçları için en ideal kararın satmak olduğu söylenebilir
Kaynak: www.bigpara.com/altin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder